×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 773
Odštampajte ovu stranicu
petak, 16. novembar 2012. 13:03

IV zasijedanje Đečijeg parlamenta, Skupština Crne Gore, 19. novembar 2012.

Nakon pozdravne riječi predśednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića i obraćanja predśedavajućeg Đečijeg parlamenta, na pitanja đece, kako je planirano, odgovaraće  predstavnici poslaničkih klubova Skupštine Crne Gore i Vlade Crne Gore, kao i gradonačelnici Podgorice i Cetinja i predstavnik UNICEF-a.

IV zasijedanje Đečijeg parlamenta koje organizuje Skupština Crne Gore u saradnji sa Centrom za prava djeteta Crne Gore, uz podršku kancalerije UNICEF-a i Save the Children, biće održano u poneđeljak, 19. novembra 2012. godine, sa početkom u 12 sati, u Velikoj sali Skupštine.

Nakon pozdravne riječi predśednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića i obraćanja predśedavajućeg Đečijeg parlamenta, biće održane prezentacije: „Osvrt na  stanja prava đece u Crnoj Gori od strane đece“ i „Socijalna i obrazovna inkluzija iz ugla đeteta sa smetnjama u razvoju“, a u nastavku će  na pitanja đece, kako je planirano, odgovarati predstavnici poslaničkih klubova Skupštine Crne Gore i Vlade Crne Gore, kao i gradonačelnici Podgorice i Cetinja i predstavnik UNICEF-a.

Zasijedanju će prisustvovati 42 osnovca iz 21 opštine, koji su predstavnici lokalnih đečijih parlamenta iz Bara, Cetinja, Bijelog Polja i Podgorice i đečjih parlamenata iz osnovnih škola u 17 gradova Crne Gore. Na skup su pozvani i predstavnici domaćih institucija i međunarodnih organizacija koje se bave pitanjima đeteta, kao i članovi diplomatskog kora.

IV Đečiji parlament se organizuje povodom 20. novembra, Dana usvajanja UN Konvencije o pravima đeteta i ove godine je posvećen afirmaciji prava đece na učešće i zagovaranje, kao značajne društvene potrebe i vrijednosti.

TV kuće mogu preuzeti signal za direktan prenos na uobičajeni način.

Za praćenje zasijedanja neophodne su akreditacije, u slučaju da novinari i snimatelji/fotoreprteri nijesu stalno akreditovani. Rok za registraciju je poneđeljak, 19. novembar 2012. do 10 sati. Fax: 245-125; e-mail: press@skupstina.me