Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 22. januar 2016. 15:40

Januarsko zasijedanje Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope

Članica Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Snežana Jonica učestvovaće na januarskom zasijedanju PSSE koje će biti održano od 25. do 29. januara 2016. godine u Strazburu.

Posebna pažnja na predstojećem zasijedanju biće posvećena migrantskoj i izbjegličkoj krizi, međunarodnom terorizmu, kao i funkcionisanju demokratskih institucija u Poljskoj. Na dnevnom redu ovog zasijedanja su i predlozi rezolucija o: jačanju zaštite i uloge zaštitnika ljudskih prava u zemljama članicama Savjeta Evrope, eskalaciji nasilja u Nagorno Karabahu i drugim okupiranim teritorijama Azerbejdžana, situaciji na Kosovu i ulozi Savjeta Evrope, korupciji u pravosuđu, sprečavanju neprikladnih ograničenja aktivnosti nevladinih organizacija, i dostupnosti obrazovanja za svu djecu.

PSSE će, takođe, razmotriti zahtjev za odobrenje statusa partnera za demokratiju, koji je Parlamentarnoj skupštini podnio Parlament Jordana.

Na početku zasijedanja PSSE će izabrati novog predsjednika na jednogodišnji mandat.