Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 09. septembar 2016. 15:20

Održana treća śednica Odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća

Održano kontrolno saslušanje

Odbor za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća održao je treću śednicu i u okviru nje kontrolno saslušanje Vrhovnog državnog tužioca i Glavnog specijalnog tužioca, povodom istraga slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća, sa posebnim osvrtom na ubistvo Duška Jovanovića suvlasnika i glavnog urednika lista „Dan“.

Na gotovo tri sata dugoj śednici, poslanici su postavili brojna pitanja u vezi sa slučajevima ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća u Crnoj Gori. Pokazali su posebno interesovanje za tzv. „nezavisni detektivski izvještaj“ koji se odnosi na ubistvo Duška Jovanovića 2004. godine. Saslušavani tužioci dali su odgovore na postavljena pitanja u okvirima koji ne nanose štetu budućim istragama i onima koje su u toku.

Ṥednici su prisustvovali svi članovi Odbora: Marta Šćepanović, Milorad Vuletić, Goran Tuponja, Emilo Labudović, Andrija Popović, Koča Pavlović, Srđan Milić i dr Izet Bralić.