Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 28. septembar 2016. 17:14

Poslanici Evropskog parlamenta: Priprema izbora u Crnoj Gori škola savremene političke komunikacije

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović imao je izlaganje na sastanku Radne grupe za Zapadni Balkan u Vanjskopolitičkom odboru Evropskog parlamenta.

Pajović je govorio o izbornoj atmosferi koja je u mnogo većem stepenu demokratska i fer u odnosu na prethodni izborni ciklus, zahvaljujući sporazumu vlasti i opozicije koja je rezultirala formiranjem Vlade izbornog povjerenja.

Predśednik crnogorskog Parlamenta je naveo konkretne pokazatelje uloge Skupštine Crne Gore u demokratizaciji izbornog procesa i stopostotnom ispunjenju obaveza koje je Parlament preuzeo. Odgovarajući na mnogobrojna pitanja poslanika Evropskog parlamenta, a koja su se odnosila na ulogu medija u izbornom procesu, ekologiju, prava manjina, odnos građana Crne Gore prema integrativnim procesima, Pajović je rekao:

- Korpus proevropskih snaga u Crnoj Gori je u ogromnoj većini. Crna Gora je orijentisana ka Zapadu, mi želimo da budemo dio zapadne civilizacije i nema promjene tog kursa. Potpuno smo svjesni potrebe jačanja institucija i vladavine prava - kazao je između ostalog predśednik Skupštine Crne Gore

Pajović je zahvalio evropskim parlamentarcima na višegodišnjoj kontinuiranoj podršci koju pružaju Crnoj Gori u evropskim integracijama, kao i pozitivnom apostrofiranju uloge parlamenta u pripremi izbora koju su nazvali dobrom školom savremene političke komunikacije.

VIDEO:

Iyoutube: https://www.youtube.com/watch?v=F8ymbrPmKMY&feature=youtu.be

youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Toyh6Y-RjzE&feature=youtu.be