Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 29. septembar 2016. 10:10

Susret predśednika Skupštine sa Dejvidom Hobsom i Johanesom Hanom

Politički stabilna Crna Gora nastavlja proces integracija

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović tokom susreta sa generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine NATO Dejvidom Hobsom, ponovio je uvjerenje da punopravno članstvo Crne Gore u NATO garantuje mir i stabilnost države. Zato taj put nema alternativu, naglasio je Pajović, a značajno će uticati i na ostale zemlje Zapadnog Balkana. U izjavi za medije nakon sastanka, generalni seketar Parlamentarne skupštine NATO je izjavio: „Oduševljeni smo što je Crna Gora na putu da postane punopravna članica NATO-a i Parlamentarna skupština čini svoj dio posla tako što utiče na ostale zemlje članice Alijanse da što prije ratifikuju Protokol o pristupanju, kako bi Crna Gora što prije postala punopravna članica NATO-a“.

Na kraju dvodnevne zvanične posjete Briselu, predśednik crnogorskog parlamenta sastao se u Evropskoj komisiji i sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pristupne pregovore Johanesom Hanom. Pajović je upoznao komesara sa aktivnostima Skupštine u stvaranju uslova za fer i slobodne izbore, kao i ostalim institucionalnim aktivnostima koji će ih učiniti znatno naprednijima u odnosu na izbore 2012. godine.

Govoreći o političkom sporazumu vlasti i opozicije, Johanes Han je čestitao na hrabroj i u dijelu javnosti sasvim sigurno nepopularnoj odluci koja je obezbjedila stabilnost države. On je takođe izrazio divljenje zbog uspjeha Crne Gore da političku krizu razriješi bez uplitanja međunarodne zajednice.