Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 03. oktobar 2016. 17:32

Pajović: SAD su pouzdani partner i prijatelj Crne Gore

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović primio je danas u Vili Gorici zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropske i evroazijske poslove Hojta Brajana Jia. Sastanku su prisustvovale ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Margaret Ujehara, kao i šefica političko-ekonomskog odjeljenja Lesli Freriksen.

Predśednik crnogorskog Parlamenta izrazio je zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na angažovanju u ratifikaciji protokola Crne Gore o pristupanju NATO. Pajović je naglasio da SAD predstavljaju pouzdanog partnera i prijatelja Crne Gore, čija je podrška od izuzetnog značaja za političku stabilnost i cjelokupni razvoj crnogorskog društva.

Pajović je izrazio uvjerenje da je korpus snaga u Crnoj Gori koje se zalažu za ulazak Crne Gore u NATO u velikoj većini.

- Podrška pristupanju NATO jasno govori o razvijenoj svijesti građana da je to način očuvanja trajnog mira i stabilnosti, kao i konačnog obezbjeđivanja ravnopravnog statusa Crne Gore u društvu razvijenih država. Podrška integrativnim procesima govori i o postojanju većinske orijentacije građana naše zemlje vrijednostima zapadne civilizacije - rekao je predśednik crnogorskog Parlamenta.

Predśednik Pajović je takođe zahvalio na podršci SAD inicijativi za postizanje političkog sporazuma između vlasti i opozicije, kao i formiranju Vlade izbornog povjerenja, kojom je Crnoj Gori vraćena politička stabilnost neophodna za pripremu fer i slobodnih izbora. Učešće velikog dijela opozicije u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti uticao je na smanjenje političkih tenzija u Crnoj Gori, što je posebno uočljivo tokom aktuelne predizborne kampanje, kazao je predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović.

VIDEO:

Snimak sastanka iz Vile Gorica

Galerija slika