Print this page
Friday, 05. August 2016. 13:31

Tri śednice odbora za izbore i medije u avgustu

Predśednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović sazvao je konstitutivne śednice Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces za 15. avgust i Privremenog odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća za 22. avgust.

Prvu śednicu Odbora za praćenje primjene zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije sazvala je predśednica tog privremenog radnog tijela Nada Drobnjak, za 15. avgust. 

Skupština je na Desetoj śednici prvog redovnog zasijedanja, 28. jula, donijela Odluku o izboru osam članova Privremenog odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća, Odluku o izboru članova Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, kao i Odluku o obrazovanju Odbora za praćenje primjene zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije.



Za članove Privremenog odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća izabrani su: Marta Šćepanović, Milorad Vuletić, Goran Tuponja, Andrija Popović, Emilo Labudović, Koča Pavlović, Srđan Milić i Izet Bralić.



Za članove Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces izabrani su: Milutin Simović, Miodrag Vuković, Predrag Sekulić, Mevludin Nuhodžić, Suljo Mustafić, Zorica Martinović, Ljerka Dragičević, Draginja Vuksanović, Dritan Abazović, Miloš Konatar, Neven Gošović i Zoran Miljanić.



Za predśednicu Odbora za praćenje primjene zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije, izabrana je Nada Drobnjak, za zamjenika predsjednice izabran je Danko Šarančić, a za članove ovog odbora izabrani su: Žana Filipović, Goran Tuponja, Suljo Mustafić, Genci Nimanbegu, Slaven Radunović, Koča Pavlović, Vladislav Bojović i Danijela Marković.