Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 30. januar 2014. 15:53

Završena 27. śednica Administrativnog odbora

Odbor je razmotrio više akata.

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 25. saziva, na danas održanoj dvadeset sedmoj śednici je u vezi sa zahtjevom poslanika dr Radosava Nišavića za davanje saglasnosti za obavljanje dopunskog rada, odlučio da ne daje saglasnost za zaključivanje ugovora o dopunskom radu, zbog nenadležnosti, a shodno članu 58 stav 1 Zakona o radu.

Odbor se u okviru tačke “Tekuća pitanja” upoznao sa dopisom Gorana Đurovića, člana Savjeta RTCG, vezanim za pitanja koja bi, po njegovoj ocjeni, bitno mogla uticati na formalnu ispravnost podnijetih predloga nevladinih organizacija u ovom procesu. 

Takođe, Odbor je razmotrio i Zahtjev Unije Slobodnih sindikata Crne Gore, vezano za tumačenje primjene člana 28 stav 9 Zakona o javnim radio difuznim servisima Crne Gore, a povodom imenovanja predstavnika sindikata koji je zastupljen u Socijalnom savjetu, odnosno da li će se u slučaju imenovanja predstavnika sindikata koji je zastupljen u Socijalnom savjetu primijeniti analogija i dati prednost sindikatu koji nije imao svog predstavnika u prethodnom, još uvijek aktuelnom mandatu, u procesu imenovanja novih članova Savjeta RTCG. 

Odbor je ocijenio da su ovlašćeni predlagači za imenovanje Savjeta RTCG, dužni da dostave predlog kandidata shodno Javnom pozivu broj 00-63-14/14-4 od 22.januara 2014. godine i pozitivnim normativnim propisima. S tim u vezi Odbor je odlučio da se naknadno formira Radna grupa koja će utvrditi valjanost dokumenata koja se dostavljaju kao dokazi u postupku imenovanja članova Savjeta RTCG, kao i da se nakon prispjeća prijava shodno Zakonu, utvrdi lista blagovremenih i potpunih predloga kandidata za  članove Savjeta RTCG. 

Odbor je, u skladu sa pozivom Zajedničke komisije za administrativne poslove Parlamenta Bosne i Hercegovine, za učešće na regionalnoj konferenciji na temu „Obezbjeđivanje finansijske autonomije parlamenata s ciljem adekvatnog ispunjavanja prava i obaveza članova parlamenata“, odlučio da Radivoje Lala Nikčević, predśednik Odbora, doc. dr Branka Bošnjak, zamjenica predśednik Odbora i Goranka Vučinić, sekretarka Odbora, učestvuju na regionalnoj konferenciji koja će se održati 25. i 26. februara 2014. godine u Sarajevu, u zgradi Parlamenta Skupštine Bosne i Hrecegovine.