Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 03. septembar 2015. 20:25

Održana 55. śednica Administrativnog odbora

Odbor utvrdio Predlog odluke o izboru članova Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 25. saziva, je na danas održanoj 55. śednici, a na osnovu člana 82 stav 1 tačka 3 Ustava Crne Gore i člana 4 stav 2 Odluke o obrazovanju Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, većinom glasova utvrdio Predlog odluke o izboru članova Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgradnju povjerenja u izborni proces.

Za članove Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces predloženi su kandidati:

- iz reda parlamentarne većine: mr Milutin Simović, prof. dr Miodrag Vuković, dr Predrag Sekulić, Mevludin Nuhodžić, iz Kluba poslanika DPS-a; dr Draginja Vuksanović, iz Kluba poslanika SDP-a; Suljo Mustafić, iz Kluba poslanika Bošnjačke stranke; i Ljerka Dragičević, iz Kluba poslanika Albanskih partija (FORCA,AA), HGI i LPCG, i

- iz reda parlamentarne opozicije: Danijela Danka Marković, iz Kluba poslanika SNP-a; Neven Gošović i Goran Danilović, iz Kluba samostalnih poslanika; i Azra Jasavić, iz Kluba poslanika, Pozitivne Crne Gore.

Klub poslanika Demokratskog fronta Administrativnoim odboru nije dostavio predlog kandidata za članoveOdbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces,, pa su ostala upražnjena mjesta za članove Kluba poslanika Demokratskog fronta.

Odbor je takođe, u okviru tačke dnevnog reda: “Nastavak postupka imenovanja tri člana Savjeta Agencije za elektronske medije”, poJavnom pozivu br.00-63-14/15-49 od 16. jula 2015. godine, formirao Radnu grupu u sastavu Radovan Obradović, iz reda parlamentarne većine, i Danijela Danka Marković, iz reda parlamentarne opozicije, sa zadatkom daizvrši uvid u dostavljene prijave sa dokumentacijom ovlašćenih predlagača, a u cilju utvrđivanja potpunih i blagovremenih predlogakandidata za imenovanje članova Savjeta Agencije.

Galerija slika