Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 30. jun 2016. 13:36

Održana 67. śednica Administrativnog odbora

Odbor utvrdio Predlog kandidata za dva člana komisije za rangiranje kandidata za predśednika Odbora Regulatorne agencije za energetiku

Na danas održanoj 67. śednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 25. saziva, glasalo se o predlogu za dopunu dnevnog reda, shodno Zahtjevu za održavanje kontrolnog saslušanja Budimira Šaranovića, predśednika Državne izborne komisije, podnijetom od strane članova Odbora iz Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije Crne Gore. Predlog nije dobio potrebnu većinu glasova.
Administrativni odbor je utvrdio Predlog kandidata za dva člana Komisije za rangiranje kandidata za predśednika Odbora Regulatorne agencije za energetiku, i odlučio da Skupštini predloži dr Filipa Vukovića i Ranka Krsmanovića za članove Komisije.
Odbor je donio dvije odluke, i to:
- Odluku o isplati razlike u zaradi koju bi poslanik ostvario da poslaničku funkciju obavlja profesionalno, na predlog Siniše Stankovića, generalnog sekretara Skupštine Crne Gore; i
- Odluku o ostvarivanju prava na naknadu troškova za korišćenje privatnog automobila u službene svrhe.

Razmatranje Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, broj 01-54-1352-1/16 od 14. marta 2016. godine, odloženo je za neku od narednih śednica Odbora, zbog odsustva predlagača akta, a shodno članu 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore.

 

Galerija slika