Odštampajte ovu stranicu
utorak, 19. jul 2016. 13:52

Održana 68. śednica Administrativnog odbora

Utvrđeno više predloga odluka

Na danas održanoj 68. śednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore, Odbor je na predlog Kluba poslanika Pozitivne Crne Gore, odlučio da Skupštini Crne Gore predloži da se poslanica Zorica Martinović izabere za članicu Zakonodavnog odbora i Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore.

Odbor je na predlog Kuba Demokratskog fronta odlučio da Skupštini Crne Gore predloži da se poslanik dr Strahinja Bulajić razriješi dužnosti člana Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, a poslanik Radojica Živković izabere za člana Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore.

Odbor je takođe na predlog Kluba Demokratskog fronta odlučio da Skupštini Crne Gore predloži da poslanika dr Budimira Aleksića izabere za člana Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore, a poslanika dr Strahinju Bulajića za člana Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

Odbor je na predlog Kluba Albanske alternative, odlučio da Skupštini Crne Gore predloži da se poslanik Miloš Konatar izabere za člana Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore i Odbora za prosvjetu, nauku i kulturu Skupštine Crne Gore.

Shodno članu 64b Zakon o izboru odbornika i poslanika, Odbor je pokrenuo postupak za imenovanje predśednika, zamjenika predśednika i članova Odbora za praćenje primjene Zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije i shodno tome uputio poziv klubovima poslanika za dostavljanje predloga kandidata za izbor predśednika, zamjenika predśednika i članova Odbora za praćenje primjene Zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije.

Odbor je takođe, uputio poziv klubovima poslanika za dostavljanje predloga kandidata za izbor deset članova Privremenog odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća.

Galerija slika