Odštampajte ovu stranicu
petak, 22. jul 2016. 14:15

Održana 69. śednica Administrativnog odbora

Odbor utvrdio više predloga odluka

Na danas održanoj 69. śednici Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 25. saziva, Odbor je u okviru nastavka Postupka izbora članova Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, a shodno članu 4 i 2 Odluke o obrazovanju Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces i Pozivu Administrativnog Odbora od 19. jula 2016. godine, klubovima poslanika Skupštine Crne Gore, za dostavljanje predloga za kandidate za članove Odbora, utvrdio Predlog odluke o izboru članova Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces i odlučio  da Skupštini  Crne Gore predloži da se za članove Odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces izaberu: mr Milutin Simović, prof. dr Miodrag Vuković, dr Predrag Sekulić, Mevludin Nuhodžić, Suljo Mustafić, Zorica Martinović, Ljerka Dragičević, dr Draginja Vuksanović, Neven Gošović, Zoran Miljanić, mr Dritan Abazović i Miloš Konatar.

Odbor je u okviru nastavka postupka imenovanja predśednika, zamjenika predśednika i članova Odbora za praćenje primjene Zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije, a shodno članu 64b Zakona o izboru odbornika i poslanika i dostavljenim predlozima klubova poslanika Skupštine Crne Gore za imenovanje predśednika, zamjenika predśednika i članova Odbora, utvrdio Predlog odluke o izboru predśednika, zamjenika predśednika i članova Odbora za praćenje primjene zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije, i odlučio da Skupštini Crne Gore predloži da se za predśednika Odbora imenuje Nada Drobnjak, zamjenika predśednika Danko Šarančić, a za članove - Žana Filipović, Goran Tuponja, Suljo Mustafić, Genci Nimanbegu, Slaven Radunović, Koča Pavlović, Vladislav Bojović i Danijela Danka Marković.

Odbor je, takođe, u okviru  nastavka postupka izbora članova Privremenog odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća, a shodno članu 2 Odluke o obrazovanju Privremenog odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća i dostavljenim predlozima klubova poslanika Skupštine Crne Gore za izbor članova Odbora, utvrdio Predloga odluke o izboru članova Privremenog odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća, i odlučio da Skupštini  Crne Gore predloži da se za članove Odbora imenuju: Marta Šćepanović, Milorad Vuletić, Goran Tuponja, Andrija Popović, Emilo Labudović, Vladislav Bojović, Srđan Milić i dr Izet Bralić.

Odbor je na Predlog predśednika Skupštine Crne Gore, Darka Pajovića, za imenovanje savjetnice predśednika Skupštine Crne Gore, odlučio da za savjetnicu predśednika Skupštine Crne Gore, imenuje Milicu Boljević, diplomiranu inženjerku hemijske tehnologije.

U okviru tačke dnevnog reda “Tekuća pitanja”, poslanica doc. dr Branka Bošnjak, aktuelizovala je pitanje predśedavanja śednicama Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu sa aspekta usaglašenosti sa odredbama Poslovnika Skupštine Crne Gore.