Odštampajte ovu stranicu
petak, 08. novembar 2013. 19:11

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i generalni sekretar Savjeta Evrope Torbjorn Jagland pośetili „Demokratske radionice“ Skupštine Crne Gore

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i generalni sekretar Savjeta Evrope Torbjorn Jagland pośetili su danas „Demokratske radionice“ Skupštine Crne Gore, gdje su razgovarali sa učenicima odjeljenja VI-c OŠ „Štampar Makarije“ na temu „Demokratija i parlament“.

Učenici su imali priliku da od visokih zvaničnika saznaju koje karakteristike treba da posjeduje aktivan i odgovoran građanin u jednoj demokratskoj državi, koja su njegova prava i ko ih štiti, kao i zašto su ona važna za svakog pojedinca. Takođe, učenici su razgovarali sa gostima o ulozi Skupštine Crne Gore i njenom doprinosu razvoju ljudskih prava, kao i načinu na koji rad Savjeta Evrope u oblasti ljudskih prava utiče na sve nas.

Od početka sprovođenja projekta, 8. oktobra 2012. godine, do danas, projekat „Demokratske radionice“ okupio je 5 253 učenika iz 59 osnovnih škola i 19 crnogorskih opština.

 

Galerija slika