Odštampajte ovu stranicu
petak, 14. mart 2014. 14:48

Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori Jan Viting bio gost „Demokratskih radionica”

Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori, Jan Viting pośetio je danas Demokratske radionice  Skupštine Crne Gore na temu „Evropska unija“, gdje je razgovarao sa učenicima odjeljenja VIII-3 OŠ „Njegoš“ iz Cetinja.  

Odgovarajući na pitanja đece, ambasador Viting približio je učesnicima radionice značaj ujedinjavanja zemalja Evrope u zajednicu kao što je Evropska unija, iskustvo Velike Britanije u procesu pristupanja,  kao i zbog čega je za Crnu Goru značajno da postane dio te zajednice. U tom kontekstu, govorio je i o vrijednostima koje građani Crne Gore treba da promovišu da bi pomogli pridruživanju u EU, odgovornostima pojedinaca na tom putu i kako mladi mogu doprinijeti ovom procesu.

Ambasador Viting je poručio đeci da se posvete obrazovanju i istakao da što više truda ulažu, više mogućnosti izbora će imati u budućnosti.

U okviru  radionice „Evropska unija“ obrađuju se teme kao što su istorijat Evropske unije, njene institucije, vrijednosti, pojam integracije u EU i njen značaj za mlade.

Od početka sprovođenja projekta, 8. oktobra 2012. godine, do danas, projekat „Demokratske radionice“ okupio je 7.636 osnovnoškolaca - učesnika u radionicama iz 67 škola iz 20 crnogorskih opština. 

Galerija slika