Odštampajte ovu stranicu
petak, 09. maj 2014. 19:41

Poslanik Slaven Radunović bio gost „Demokratskih radionica”

U čast obilježavanja Dana Evrope, 9. maja, poslanik Skupštine Crne Gore Slaven Radunović, pośetio je „Demokratske radionice” Skupštine Crne Gore, i ovom prilikom razgovarao sa učenicima odjeljenja V-3 osnovne škole „Milija Nikčević“iz Nikšića, na temu „Evropska unija“.

Poslanik Radunović je u razgovoru sa djecom odgovorio na pitanja zbog čega je značajan 9. maj i šta predstavlja zajedništvo za njega, kao poslanika, zbog čega je važna Evropska unija i koji je njen cilj, kao i koje su prednosti prednosti ulaska Crne Gore u EU.

Poslanik je istakao značaj obrazovanja u životu svih nas i u procesu pristupanja Evropskoj uniji i istakao prednosti koje će mladi imati ulaskom Crne Gore u veliku porodicu država.

U okviru radionice na temu „Evropska unija“ obrađuju se teme kao što su istorijat Evropske unije, njene institucije, vrijednosti, pojam integracije u EU i njen značaj za mlade.

Od početka sprovođenja projekta, 8. oktobra 2012. godine, do danas, projekat „Demokratske radionice“ okupio je 8.728 osnovnoškolaca - učesnika u radionicama iz 82 škole iz 21 crnogorske opštine.

Galerija slika