Odštampajte ovu stranicu
utorak, 10. jun 2014. 19:47

Predśednik Skupštine uručio sertifikate polaznicima Demokratskih radionica

Predśednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić uručio je danas sertifikate polaznicima Demokratskih radionica u periodu decembar 2013. do januar 2014. godine, kojih je 2934.

Predśednik Krivokapić je dodijelio sertifikate učenicima osnovnih škola širom Crne Gore koji su učestvovali u demokratskim radionicama na temu „Demokratija i parlament“ i „Evropska unija“ u periodu od decembra 2013. do januara 2014. godine. Tom prilikom uručeno je 2934 sertifikata, đeci iz 59 crnogorskih osnovnih škola iz 19 opština.

Ovim povodom predśednik Krivokapić je u svom obraćanju polaznicima DR, između ostalog poručio: „Vi nijeste samo budućnost Crne Gore, vi ste i budućnost Evrope. Nova Evropa, koja je vitalna i koja može stvoriti novi bolji život svih njenih građana. Mi smo ponosni na vas i vi ste prvi koji učestvuju u ovakvom programu na Zapadnom Balkanu.

Veoma smo ponosni što je u nepune dvije godine, od oktobra 2012. do juna 2014. godine, skoro 10.000 crnogorske đece i 700 profesora prošlo kroz Skupštinu Crne Gore i Demokratske radionice. Kada u maloj zemlji imate tako živu, fluktuirajuću demokratiju, demokratiju koja stalno teče, onda se zna da naš Parlament ima kapaciteta da zajedno sa drugim subjektima organizuje nešto što je širenje ideje dobra, opšteg dobra za generaciju koja dolazi.

Ovaj projekat je ono zbog čega se ljudi i bave javnim poslom, da vide da će mlade, nove generacije koje dolaze, biti bolje od njih. Da dolaze generacije koje će bolje voditi našu državu, evropskiju državu i sa više vladavine prava, stabilniju i bogatiju, uz više solidarnosti a time i srećniju.

Skupština Crne Gore će nastaviti sa realizacijom ovog projekta. Zahvalnost dugujem mojoj austrijskoj koleginici Barbari Pramer koja je pomogla, preko ERSTE fondacije, da se ovaj projekat rodi, a on je sada u crnogorskim rukama i nastaviće da živi za vazda. Ovo će biti beskonačan projekat koji će trajati dok je demokratije u Crnoj Gori“ poručio je Krivokapić.

Predśednik Krivokapić se zahvalio svim roditeljima, profesorima, trenerima i voditeljima projekta na briz, radu i trudu.

Galerija slika