Odštampajte ovu stranicu
petak, 20. mart 2015. 16:06

Šef Političko-ekonomskog odjeljenja Ambasade SAD u Podgorici pośetio Demokratske radionice

Šef Političko-ekonomskog odjeljenja Ambasade SAD u Podgorici Erik Holmgren pośetio Demokratske radionice „Barbara Pramer“ i razgovarao sa učenicima internacionalne škole QSI International School of Montenegro

Šef Političko-ekonomskog odjeljenja Ambasade SAD u Podgorici Erik Holmgren pośetio je danas Demokratske radionice „Barbara Pramer“ Skupštine Crne Gore i razgovarao sa učenicima internacionalne škole QSI International School of Montenegro na temu „Demokratija i parlament“.

Učenici internacionalne škole imali su priliku da razgovaraju sa gospodinom Holmgrenom i saznaju od njega zašto je važno da učestvuju u demokratiji, kako mogu da doprinesu, kako izgledaju izbori u Americi, zašto je važno da glasaju, po čemu se razlikuju izborni sistemi u Crnoj Gori i SAD i zašto je važna podjela vlasti.

Gospodin Holmgren je poručio djeci da je važno da učestvuju u svim stvarima koje se tiču njih, kao i da ukoliko budu glasali imaće priliku da odaberu nekog ko će se zalagati za ono što je njima važno.

Učesnici u radionici su, takođe, imali priliku da pośete Skupštinu Crne Gore, gdje ih je pozdravio predśednik Skupštine Crne Gore i odgovorio na njihova pitanja. Nakon toga, učenici su obišli skupštinsko zdanje i upoznali se sa istorijatom i ulogom Skupštine Crne Gore u crnogorskom društvu.

Kroz demokratske radionice ukupno je prošlo blizu 13.000 osnovnoškolaca u Crnoj Gori. Više informacija o demokratskim radionicama može se pronaći na internet stranicama www.demokratskeradionice.me

Galerija slika