Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 07. maj 2015. 17:55

Poslanik Andrija Popović pośetio Demokratske radionice "Barbara Pramer"

Poslanik Andrija Popović pośetio je danas Demokratske radionice „Barbara Pramer“ Skupštine Crne Gore i razgovarao sa učenicima VI i IX razreda osnovne škole „Mahmut Adrović“ iz Petnjice.

Učenici su imali priliku da, kroz razgovor sa poslanikom, saznaju šta je demokratija, koje vrijednosti mogu doprinijeti izgradnji demokratskog društva, kao i to kako djeca mogu doprinijeti demokratiji.

Poslanik je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da razgovara sa djecom u okviru ovog programa, kao i uvjerenje da će generacije kojima oni pripadaju i koje dolaze imati znanja i mogućnosti da doprinesu demokratskom društvu.

Na pitanje djece zašto su važni izbori, poslanik je odgovorio da izbori omogućavaju vladavinu u parlamentarnim demokratijama, koje su se pokazale kao najbolji način vladavine do sada. Poslanik je poručio učenicima da se, kada budu u mogućnosti da ostvare svoje biračko pravo, najprije dobro informišu o programima političkih partija i građana koji se predstavljaju na izborima, kako bi donijeli ispravnu odluku.

Poslanici, u svom poslu, istakao je, često donose teške odluke, pri čemu je izrazio uvjerenje da svi poslanici donose odluke vodeći se onim što smatraju pravednim.

Poslanik je poručio djeci da se, u mjeri mogućeg, bave što više sportom, pritom ne zanemarujući druge obaveze i interesovanja.  

Galerija slika