Odštampajte ovu stranicu
petak, 20. septembar 2013. 14:27

Saopštenje Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije

Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije postupila po Zaključcima o postupku privatizacije HTP „Onogošt“ AD Nikšić -

Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije se, postupajući po Zaključcima broj: 00-63-15/13-31/5 donijetim na śednici održanoj 16. septembra 2013. godine, u vezi kontrole postupka privatizacije HTP „Onogošt“ AD Nikšić, obratila nadležnim državnim organima, Vrhovnom državnom tužilaštvu i Upravi policije, inicirajući ispitivanje poslavanja preduzeća u periodu od berzanske prodaje 2005. godine do uvođenja klasičnog stečaja u istom marta 2012. godine.

Komisija je, takođe, podnijela inicijativu Ministarstvu održivog razvoja i turizma i stečajnom upravniku u konkretnom stečajnom postupku za pokretanje rada u objektima HTP „Onogošt“ AD Nikšić, sa posebnim akcentom na sagledavanju mogućnosti pokretanja rada u starom dijelu hotela „Onogošt“ u Nikšiću, naročito Gradske kafane i restorana, kao i dijela smještajnih kapaciteta, uz angažovanje bivših radnika društva.