Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 25. septembar 2014. 15:43

Predśednik Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije primio bivše radnike fabrike „Impregnacija drveta“ AD iz Kolašina

Vučinić se danas  sastao  i sa predstavnicima i povjeriocima bivših radnika fabrike EI „Obod“ AD Cetinje

Predśednik Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije Janko Vučinić, primio je danas na razgovor bivše radnike fabrike „Impregnacija drveta“ AD iz Kolašina Slavka Krkovića, Bogoljuba Popovića i Predraga Todorovića. Na sastanku je razgovarano o fabrici „Impregnacija drveta“ i njenoj prodaji kroz postupak stečaja, ekonomsko i socijalnom položaju bivših radnika fabrike, i o njihovim zahtijevima za ispunjenje socijalnog programa, isplatu otpremnina i naknade za  akcije.

Predśednik Komisije je istakao   da će u narednom periodu  pokrenuti inicijativu, kako bi se pitanja vezana za prodaju ovog preduzeća našla na dnevnom redu i bila predmet rasprave Komisije.       

Predśednik Komisije se danas, takođe, sastao  i sa predstavnicima i povjeriocima bivših radnika fabrike EI „Obod“ AD Cetinje Jovom Zuberom,  Miketom Martinovićem, Đurom Đonovićem i Ljubom Prljom.

Nakon razgovora sa bivšim radnicima predśednik Komisije Janko Vučinić  će pokrenuti inicijativu  kako bi došlo do sastanka članova Komisije i bivših radnika Oboda sa gradonačelnikom Cetinja, ministrom ekonomije, ministrom pravde ,predstavnikom Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte i stečajnim upravnikom  kako bi se sagledalo trenutno stanje u Obodu i razmotrila mogućnost pronalaženja strateškog partnera, pokretanja proizvodnje kao i očuvanja postojeće imovine.