Odštampajte ovu stranicu
petak, 09. oktobar 2015. 14:36

Počelo 61. godišnje zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO

Delegaciju skupštine Crne Gore čine poslanici Obrad Stanišić i Rifat Rastoder

Prvi dan 61. godišnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO, koje se održava u Stavangeru  u Noveškoj, otpočeo je sastankom sekretara delegacija. Tokom ovog sastanka, u cilju uspješne organizacije skupa, učesnicima su pružene detaljne informacije organizaciono-tehničkog karaktera, data uputstva za uspješnu realizaciju Godišnjeg zasiedanja PS NATO  i predstavljene planirane aktivnosti komiteta u predstojećem periodu. Na sastanku su predstavljene i pripremne aktivnosti za realizaciju Proljećnjeg zasijedanja PS NATO - koje će biti održano u Tirani u Albaniji od 27. do 30. maja 2016. godine, kao i sastanka Stalnog komiteta u Parizu u Francuskoj koji će se održati od 1. do 3. aprila 2016. godine.

Uslijedio je Koordinacioni sastanak NATO Parlamentarne skupštine, kojem su prisustvovali predśedavajući biroa, komiteta i podkomiteta, kao i izvjestioci.

Domaćin 61. godišnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO je Parlament Kraljevine Norveške, a ovom prilikom okuplja parlamentarce iz 28 zemalja članica NATO iz Sjeverne Amerike i Evrope, delegate iz partnerskih zemalja i posmatrače, sa ciljem diskutovanja o pitanjima od zajedničkog interesa međunarodno bezbjednosnog karaktera

Delegaciju skupštine Crne Gore koja učestvuje u radu 61. godišnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO čine Obrad Stanišić i Rifat Rastoder.

Zasijedanje PS NATO sutra nastavlja rad.