Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 10. mart 2016. 13:21

Završena pośeta Stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri PS NATO Sarajevu i Beogradu

Sarajevo – Beograd, 7-10. mart 2016. godine

Posljednjeg dana pośete Komiteta za civilnu dimenziju bezbjednosti - Potkomiteta o demokratskom upravljanju Sarajevu i Beogradu, u okviru obilaska Privremenog prihvatnog centra za izbjeglice - Adaševac, realizovan je sastanak sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandrom Vulinom, tokom kojeg su učesnici, delegati Parlamentarne skupštine NATO, na bazi neposrednog uvida, imali priliku upoznati se sa smještajnim kapacitetima i uslovima u kojima borave ova lica, i na bazi interesovanja razviti diskusiju o aktuelnim pitanjima i problemima.

Okončanjem obilaska Privremenog prihvatnog centra za izbjeglice - Adaševac, pośeta Komiteta Sarajevu i Beogradu je završena.

Ova pośeta je imala za cilj sagledavanje nivoa unutrašnjeg i vanjskog političkog razvoja Bosne i Hercegovine i Republike Srbije i bezbjednosnih izazova u vezi sa tim.  Poseban akcenat stavljen je na evropske i evro-atlantske integracije ovih država i razvoj geopolitičke situacije u zemljama Zapadnog Balkana. Tokom pośete delegata Parlamentarne skupštine NATO, realizovani su brojni sastanci sa visokim zvaničnicima vlada i parlamenata, predstavnicima međunarodne zajednice i civilnog društva, nezavisnim stručnjacima i predstavnicima akademske zajednice.

Učešće u pośeti Komiteta za civilnu dimenziju bezbjednosti - Potkomiteta o demokratskom upravljanju Parlamentarne skupštine NATO Sarajevu i Beogradu, uzelo je oko 30 učesnika: parlamenataraca iz NATO i pridruženih država članica, predstavnika vlada, međunarodnih organizacija, nevladinog sektora, univerziteta i predstavnika civilnog društva.

U pośeti je učestvovala i Stalna delegacija Skupštine Crne Gore pri Parlamentarnoj skupštini NATO, koju su činili poslanici Mevludin Nuhodžić i Obrad Mišo Stanišić.