Odštampajte ovu stranicu
utorak, 19. april 2016. 13:47

Član Stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri PS NATO Obrad Mišo Stanišić na Seminaru u Maroku

Član Stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri Parlamentarnoj skupštini NATO Obrad Mišo Stanišić učestvovaće u radu zajedničkog 91. Rose Roth seminara i seminara Posebne grupe za Mediteran i Bliski istok i Potkomiteta o transatlantskim ekonomskim odnosima, koji će biti održan u Rabatu (Maroko), u periodu 20 - 22. aprila 2016. godine.

Zajednički seminar će u najznačajnijem dijelu biti posvećen pitanjima unutrašnjih i vanjskih prioriteta Kraljevine Maroko, zajedničkoj međunarodnoj strategiji za suprotstavljanje bezbjednosnim izazovima na Srednjem istoku, borbi protiv ekstremizma: izazovima i strategijama, reformi bezbjednosnog sektora i upravljanja, situaciji u Libiji - bezbjednosti na području Sahela, kao i pitanjima iz oblasti korupcije, migracijskih tokova i preko-mediteranskoj saradnji.

Zajednički 91. Rose-Roth seminar i seminar Posebne grupe za Mediteran i Bliski istok i Potkomiteta za transatlantske ekonomske odnose Parlamentarne skupštine NATO, čiju je realizaciju podržala švajcarska Vlada, okupiće više od 100 učesnika, i to parlamenataraca iz NATO i pridruženih članica kao i partnerskih država, visokih zvaničnika, predstavnika međunarodnih organizacija, nevladinog sektora, univerziteta, vlada i predstavnika javnog mišljenja.