Odštampajte ovu stranicu
petak, 27. maj 2016. 09:55

U Albaniji počinje Proljećnje zasijedanje Parlamentarne skupštine NATO

Tirana, 27 - 30. maj 2016. godine

Stalna delegacija Skupštine Crne Gore pri Parlamentarnoj skupštini NATO u sastavu Obrad Mišo Stanišić i Ranko Krivokapić učestvovaće u radu Proljećnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO koje će biti održano u periodu 27 - 30. maja 2016. godine, u Tirani u Albaniji.

Domaćin ovog skupa biće delegacija Republike Albanije pri Parlamentarnoj skupštini NATO.

Proljećnje zasijedanje u Tirani okupiće približno 260 parlamentaraca iz 28 zemalja članica NATO-a, iz Sjeverne Amerike i Evrope, kao i delegate iz partnerskih zemalja i zemalja posmatrača, u cilju razmatranja aktuelnih bezbjednosnih pitanja i nacrta izvještaja komiteta Parlamentarne skupštine u vezi sa tim.

U subotu i nedjelju, 28. i 29. maja, biće organizovani sastanci pet komiteta Parlamentarne skupštine NATO: Političkog komiteta, Komiteta za bezbjednost i odbranu, Komiteta za nauku i tehnologiju, Komiteta za civilnu dimenziju bezbjednosti i Komiteta za ekonomiju i bezbjednost.

Tokom navedenih susreta delegatima će se obratiti predstavnici vlada, akademske zajednice, NVO sektora i NATO-a.

Na Plenarnom zasijedanju, koje će biti održano 30. maja, učesnicima śednice će se obratiti: Michael Turner, predśednik Parlamentarne skupštine NATO-a; Ilir Meta, predśednik Parlamenta Albanije; Edi Rama, predśednik Vlade Albanije, ambasador Alexander Wershbow, zamjenik generalnog sekretara NATO-a i Milo Đukanović, predśednik Vlade Crne Gore.