Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 13. jun 2016. 13:35

Član Stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri PS NATO učestvuje na seminaru u Kijevu

Kijev, 14-16. jun 2016. godine  -  Zajednički seminar 92. Rose Roth i Ukrajina-NATO Parlamentarnog savjeta (UNIC)

Član Stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri Parlamentarnoj skupštini NATO Obrad Mišo Stanišić učestvovaće u radu Zajedničkog seminara 92. Rose Roth i  Ukrajina-NATO Parlamentarnog savjeta (UNIC) Potkomiteta o NATO partnerstvima i Potkomiteta o tranziciji i razvoju, koji će biti održan u Kijevu u Ukrajini, u periodu 14-16. juna 2016. godine.

Seminar je organizovan na temu „Transformacija u Ukrajini u problematičnom regionalnom kontekstu“ i u najznačajnijem dijelu, biće posvećen izazovima sa kojima se suočava Ukrajina i njihovim širim implikacijama za regionalnu i globalnu bezbjednost, pitanjima razvoja u istočnoj Ukrajini i Krimu,  implementaciji sporazuma iz Minska, širim odnosima između Ukrajine i Rusije, informacionom ratovanju, evroatlantskim integracijama Ukrajine i sprovođenju Godišnjeg nacionalnog programa Ukrajine sa NATO-om. Takođe, biće riječi  o napretku i preprekama u sprovođenju reformskog procesa u Ukrajini i ekonomskim izazovima u vezi sa tim.

Ovaj skup organizuje Parlamentarna skupština NATO-a u saradnji sa Vrhovnom Radom Ukrajine i uz podršku NATO - Informaciono dokumentacionog centra iz Ukrajine, a okupiće više od 110 učesnika - parlamentaraca iz NATO-a, pridruženih članica, partnerskih država, predstavnika Vlade Ukrajine, univerziteta, međunarodnih organizacija, nevladinog sektora i predstavnika javnog mišljenja.