Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 30. novembar 2015. 15:52

Predśednik Odbora za bezbjednost i odbranu govorio na okruglom stolu u vezi sa Nacrtom strategije razvoja Uprave policije

Predśednik Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić govorio je danas na okruglom stolu u vezi sa Nacrtom strategije razvoja Uprave policije za period 2016-2020. i Akcionog plana za njeno sprovođenje za period 2016-2017.

Nuhodžić je kazao da su zadaci i postupanje policije primarno vezani za građane, te da bezbjednost i sigurnost čine preduslov svakog drugog društvenog napretka.

- Zato profesionalnost, odgovornost i zakonitost u radu policijskih službenika predstavljaju imperativ i važan korak u daljoj demokratizaciji društva, čemu će, uvjeren sam, doprinijeti i donošenje i implementacija ove strategije, dodao je Nuhodžić.

Predśednik Nuhodžić je naglasio da Odbor kontinuirano prati i cijeni ostvarene rezultate Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, kako kroz analizu rada na godišnjem nivou, tako i kroz tretiranje posebnih tema i segmenata u sklopu njihove nadležnosti.

- Tom pitanju ćemo u predstojećem periodu pristupiti sa dodatnom pažnjom, imajući u vidu potrebu izdvajanja sredstava za opremanje i jačanje tehničkih, ali i kadrovskih kapaciteta, poručio je Nuhodžić.

Pored predśednika Odbora Nuhodžića, u uvodnom dijelu govorili su i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković kao i šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Janina Hrebičkova.