Odštampajte ovu stranicu
utorak, 15. decembar 2015. 08:43

Predstavnici Odbora za bezbjednost i odbranu učestvuju u radu “Regionalnog parlamentarnog okruglog stola o nadzoru obavještajnog sektora na Zapadnom Balkanu”

Ljubljana, 15. decembar 2015. godine

Zamjenica predśednika Odbora za bezbjednost i odbranu Snežana Jonica i član Odbora Radivoje Nikčević učestvovaće u radu “Regionalnog parlamentarnog okruglog stola o nadzoru obavještajnog sektora na Zapadnom Balkanu” koji se 15. decembra 2015. godine održava u Ljubljani u Republici Sloveniji.

Centar za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF) iz Ženeve organizuje Regionalni parlamentarni okrugli sto o nadzoru obavještajnog sektora na Zapadnom Balkanu, u čijem radu će učešće uzeti predstavnici parlamentarnih odbora nadležnih za nadzor nad obaveštajnim službama u regionu.

Ovaj skup ima za cilj da razmotri trenutno stanje u vezi sa vršenjem nadzorne uloge parlamenata nad zakonitošću rada obavještajnih službi u zemljama Zapadnog Balkana, obezbijedi platforme za razmjenu iskustava, dobrih praksi i pouka iz parlamentarnog nadzora u ovoj oblasti i učesnicima učini dostupne opcije za poboljšanje odgovornosti i poštovanje vladavine prava u ovoj oblasti.