Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 09. maj 2016. 12:36

Održana 51. śednica Odbora za bezbjednost i odbranu

Članovi Odbora razmatrali Izvještaj o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim snagama i Predlog odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u Misiju Ujedinjenih nacija za referendum u Zapadnoj Sahari (United Nations Mission for the Refenrendum in Western Sahara - MINURSO)

Na danas održanoj 51. śednici Odbora za bezbjednost i odbranu, koja je bila zatvorena za javnost, Odbor je u prisustvu ministarke odbrane i načelnika Generalštaba upoznat sa učešćem pripadnika Vojke Crne Gore u međunarodnim snagama, mirovnim misijama i drugim aktivnostima u inostranstvu tokom 2015. godine, kao jednim od prioritetnih zadataka Ministarstva odbrane i Vojske u protekloj godini, i s tim u vezi realizacijom sveobuhvatnih priprema pripadnika i bezbjednog angažovanja pojedinaca i jedinica Vojske Crne Gore. Nakon sprovedene rasprave, Odbor je jednoglasno odlučio da prihvati navedeni Izvještaj i usvojio zaključke koji su dostupni u rubrici Sjednice radnih tijela – Odbor za bezbjednost i odbranu.

Takođe, Odbor je jednoglasno predložio Skupštini da usvoji Predlog odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u Misiju Ujedinjenih nacija za referendum u Zapadnoj Sahari (United Nations Mission for the Refenrendum in Western Sahara - MINURSO).