Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 19. septembar 2016. 10:43

Predśednik Odbora za bezbjednost i odbranu učestvovaće u radu regionalne radionice u organizaciji OEBS-a

Predśednik će govoriti na temu "Mogućnosti i izazovi u reformi i upravljanju sektorom bezbjednosti u Jugoistočnoj Evropi"

Predśednik Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić biće jedan od panelista na regionalnoj radionici na temu “Upravljanje i reforma sektora bezbjednosti” u organizaciji OEBS-ove misije u Crnoj Gori. Predśednik Nuhodžić govoriće na temu Mogućnosti i izazovi u reformi i upravljanju sektorom bezbjednosti u Jugoistočnoj Evropi.

 Regionalna radionica, čiji je cilj prezentovanje nedavno razvijenih smjernica OEBS-a u oblasti reforme i upravljanja sektorom bezbjednosti u regionu, biće posvećena temama koje tretiraju transnacionalne bezbjednosne izazove poput trgovine ljudima, organizovanog kriminala, sajber kriminala i ilegalnih migracija, jačanju održivosti sveobuhvatne podrške upravljanju i reformi sektora bezbjednosti te osnaživanju nacionalnih mehanizama regionalne saradnje u ovoj oblasti.

Učesnici radionice biće predstavnici parlamenata i vlada zemalja Jugoistočne Evrope, sekretarijata OEBS-a koji se bave temama iz ove oblasti i međunarodni partneri, eksperti iz oblasti bezbjednosti te predstavnici akademije i civilnog sektora.

Skup će početi u ponedjeljak, 19.septembra, u hotelu Hilton, u 14.00 časova.