Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 19. septembar 2016. 14:39

Održan sastanak predśednika Odbora za bezbjednost i odbranu sa komandantom NATO savezničke komande za transformaciju (SACT)

Pozdravljen napredak Crne Gore na putu ka punopravnom članstvu u NATO

Predśednik Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić sastao se danas sa komandantom NATO savezničke komande za transformaciju (SACT), generalom Denisom Mersijeom, koji boravi u zvaničnoj pośeti Ministarstvu odbrane.

Pored članova gostujuće delegacije, sastanku je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, admiral Dragan Samardžić. Predśednik Odbora Mevludin Nuhodžić je, u svom obraćanju, naglasio da će novi status Crne Gore u kolektivnom sistemu bezbjednosti doprinijeti daljem jačanju institucija, kao i sveukupnom demokratskom razvoju našeg društva.

Takođe, upoznao je goste sa ostvarenim rezultatima na planu sprovođenja reformi, sa posebnim osvrtom na ulogu i doprinos Skupštine Crne Gore navedenom procesu, te aktivnostima Odbora za bezbjednost i odbranu s tim u vezi.

Na sastanku je, između ostalog, bilo riječi o aktuelnim bezbjednosnim izazovima na području Zapadnog Balkana, te evroatlantske zajednice u cjelini, misijama i zadacima NATO, prioritetima u narednom periodu, kao i regionalnoj perspektivi članstva Crne Gore u Alijansi.

Zajednički je iskazana spremnost za nastavkom saradnje na planu pune integracije, te ocijenjeno da ujedinjenje znanja, kapaciteta i resursa, a prije svega izgradnja i očuvanje povjerenja kroz zajednički rad predstavljaju jasan put i doprinos stabilnosti i bezbjednosti, kako na regionalnom, tako i na međunarodnom planu. 

Galerija slika