Odštampajte ovu stranicu
subota, 16. novembar 2013. 15:15

Konferencija „Odnosi između vrhovnih revizorskih institucija i parlamenata“

Budva, 18 – 19. novembar 2013

Konferencija na temu „Odnosi između vrhovnih revizorskih institucija i parlamenata“ održaće se u Budvi, u hotelu „Maestral“, 18. i 19. novembra 2013. godine.

Konferencija se organizuje pod okriljem Mreže vrhovnih revizorskih institucija država kandidata i potencijalnih kandidata i Evropskog računskog suda.

Na Konferenciji će učestvovati visoki predstavnici revizorskih institucija i parlamenata: Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Srbije i Turske, zajedno sa predstavnicima Evropskog računskog suda i mnogobrojnim međunarodnim ekspertima.

Konferenciji će, takođe, prisustvovati: Vitor M. da Silva Caldeira, predśednik Evropskog računskog suda i direktor Generalnog Direktorata za proširenje EK, Jean Eric Paquet.

Ispred Skupštine Crne Gore, na Konferenciji će učestvovati: mr Aleksandar Damjanović, predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i dr Zoran Vukčević, član Odbora.

Konferenciju će otvoriti: dr Milan Dabović, predśednik Senata Državne revizorske institucije, Željko Šturanović, potpredśednik Skupštine Crne Gore, dr Radoje Žugić, ministar finansija i Milan Martin Cvikl, član Evropskog računskog suda.