Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 07. maj 2015. 12:45

Završena śednica Odbora za industriju, istraživanje i energetiku Evropskog parlamenta

Predśednik i član Odbora za ekonomiju, finansije i budžet na śednici Odbora za industriju, istraživanje i energetiku Evropskog parlamenta

Predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore, Aleksandar Damajnović, učestvovao je na śednici Odbora za industriju, istraživanje i energetiku Evropskog parlamenta, koja je odrzana u Briselu. Na dnevnom redu śednice, između ostalog, raspravljano je i o energetskoj politici Evropske unije, odnosima EU i zemalja Zapadnog Balkana u oblasti energetike, kao i o ulozi Evropske energetske zajednice u ostvarivanju energetske sigurnosti u Evropi.

Uz učešćce predstavnika Evropske komisije, evropskih parlamentaraca i članova parlamenata zemalja članica Evropske energetske zajednice zvanično je inicirana ideja za osnivanje Parlamentarne skupštine Evropske energetske zajednice, kao ključnog mehanizma koordinacije i usklađivanja energetskih politika EU i članica energetske zajednice, a među njima i Crne Gore.

Predśednik Odbora, Aleksandar Damjanović, je u tom pravcu imao izlaganje na śednici Odbora Evropskog parlamenta, a u crnogorskoj delegaciji bio je i Filip Vuković, član Odbora za ekonomiju, finansije i budžet.