Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 01. februar 2016. 14:03

Održana 128. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotrena realizacija šest zaključaka usvojenih povodom održanog kontrolnog saslušanja koje se odnosilo na oblast koncesija

Na danas održanoj 128. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet razmotrio je realizaciju šest zaključaka (Službeni list Crne Gore br. 46/15 od 14. avgusta 2015. godine) usvojenih povodom održanog kontrolnog saslušanja na temu: „Sprovođenje politike odnosno zakona u oblasti koncesija, sa osvrtom na realizaciju zaključaka Skupštine Crne Gore donijetih povodom razmatranja Izvještaja o radu Komisije za koncesije za 2013. godinu". Odbor se, takođe, upoznao sa Izvještajem o radu Komisije za koncesije za 2014. godinu sa Registrom ugovora o koncesijama.

Śednici su, povodom razamatranja realizacije zaključaka, prisustvovali: mr Darko Konjević - predśednik Komisije za koncesije, Miomir M. Mugoša - direktor Poreske uprave, Dragan Janković - pomoćnik direktora Poreske uprave u Sektoru za obradu poreskih prijava i poreskih uplata, Novo Radović – direktor Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija, dr Branislav Radulović – član Senata Državne revizorske institucije i Blažo Savković – revizor u Državnoj revizorskoj instituciji.

Najveću pažnju poslanici su, tokom rasprave, iskazali u odnosu na: naplatu prihoda od koncesija, evidenciju postojećih ugovora o koncesijama sa postojećim izmjenama i dopunama u Registru ugovora o koncesijama; evidenciju prihoda od koncesionih naknada; potrebu redefinisanja zakonskog okvira, te predlaganja novog Zakona o javno privatnom partnerstvu. Ukazano je da će Odbor nastaviti da prati realizaciju zaključaka u narednom periodu.