Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 13. jun 2016. 14:55

Održana 148. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotrene dvije tačke dnevnog reda

U skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore, na danas održanoj 148. śednici Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmotrio je primjenu Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru koji je Skupština Crne Gore usvojila 24. februara 2016. godine. Povodom navedene tačke dnevnog reda śednici je prisustvovao ministar finansija sa saradnicama, kao i  predstavnik Privredne komore Crne Gore.

Odbor nije podržao Inicijativu za kontrolno saslušanje Ivana Brajovića, ministra saobraćaja i pomorstva i Nebojše Obradovića, direktora Direkcije za željeznice u vezi osnovane sumnje u zloupotrebu državnih resursa u partijske svrhe, koju je podnio poslanik Mladen Bojanić.

Zbog odsustva predlagača poslanice Snežane Jonice, Odbor nije razmotrio Inicijativu za kontrolno saslušanje ministra održivog razvoja i turizma, Branimira Gvozdenovića i direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Predraga Jelušića povodom „Ugovora koji je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom zaključilo sa d.o.o. „QD Hotel and Property Investment Montenegro“o zakupu/ korišćenju morskog dobra koji se odnosi na plažu Pržno u Tivtu, kao i dinamiku realizacije urbanističkog projekta „Pržno 1“  koji je već usvojen saglasno željama investitora d.o.o. „Qatari Diar Hotel and Property Investment Montenegro “.