Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 16. septembar 2015. 14:47

Odbor za ljudska prava i slobode u saradnji sa Misijom OEBS-a i ODIHR organizuje seminar „Etički kodeks poslanika“

Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj  Gori i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) organizuje seminar „Etički kodeks poslanika“, koji će se održati u četvrtak, 17. septembra 2015. godine u hotelu “Ramada” u Podgorici.

Imajući u vidu kontinuiranu i veoma kvalitetnu saradnju Odbora za ljudska prava i slobode i Misije OEBS-a u Crnoj Gori, ova aktivnost je utvrđena Planom aktivnosti Odbora za 2015. godinu radi pružanja pomoći u nadzoru nad primjenom i praćenjem poštovanja Kodeksa i predstavljanja iskustava i dobrih praksi drugih parlamenata u ovoj oblasti.

Seminar ima za cilj da pruži članovima Odbora za ljudska prava i slobode mogućnost da raspravljaju o izazovima u implementaciji Etičkog kodeksa. Pored toga, eksperti OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava podijeliće sa njima naučene lekcije i ponuditi relevantne savjete i podršku.

Na početku seminara učesnicima će se obratiti dr Halil Duković, preśednik Odbora za ljudska prava i slobode, Dan Redford, zamjenik šefice Misije OEBS-a u Crnoj Gori i Peter Mossop, službenik za demokratsko upravljanje ODIHR-a.

Agendom su utvrđene dvije sesije na teme „Važnost etike u parlamentu kao preduslova za izgradnju odgovornog upravljanja – principi i izazovi; procedure“ i „Iskustvo donošenja i sprovođenja Etičkog koda – nalaženje balansa između individualne i kolektivne odgovornosti poslanika“. Svoja znanja i iskustva predstaviće eksperti ODIHR-a dr Christoph Konrath i dr Robin Travis.

Seminar će početi u 11 sati.

pdfA G E N D A