Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 26. oktobar 2015. 10:26

Učešće predśednika Odbora za ljudska prava i slobode na Konferenciji „Kvalitet, inkluzija, inovacije - temelji za budućnost“

Podgorica, 27. oktobar 2015. godine

Predśednik Odbora za ljudska prava i slobode dr Halil Duković učestvovaće na Konferenciji „Kvalitet, inkluzija, inovacije - temelji za budućnost“ koju organizuju Ministarstvo prosvjete i Kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori.

Na Konferenciji će biti razmotrene tri teme: rano i predškolsko obrazovanje, inkluzija djece sa smetnjama u razvoju i uloga škole u razvoju emocionalnih i socijalnih vještina učenika. Kvalitet svakog obrazovnog sistema, kao i uspjeh društva u cjelini, u velikoj mjeri zavise od načina na koji su organizovana ova tri aspekta obrazovanja koji značajno doprinose ličnom i ukupnom društvenom razvoju.

Renomirani eksperti za oblast obrazovanja, promoteri važnosti ranog i predškolskog obrazovanja i inkluzije i predstavnici vodećih svjetskih institucija iz oblasti inovativnih pristupa nastavi i učenju, kao i profesionalci iz svih ustanova predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i institucija koje su u nadležnosti Ministarstva prosvjete razmijeniće iskustva i znanja o ovim važnim aspektima kvaliteta obrazovanja.

Na Konferenciji će biti predstavljeni postignuti rezultati od prve zajedničke konferencije o kvalitetu obrazovanja, organizovane u julu 2014. godine i stepen realizacije Zaključaka na koje se Ministarstvo prosvjete tada obavezalo, a uz kritički i konstruktivan osvrt na situaciju u obrazovanju biće dat novi podsticaj i inspiracija za predstojeće reforme.

Konferencija će se održati u hotelu „Ramada“ u Podgorici, sa početkom u 9 sati.