Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 09. decembar 2015. 11:59

Predśednik Odbora za ljudska prava i slobode učestvovaće na konferenciji “Migracije i izbjeglička kriza”

EU info centar, 10. decembar 2015. godina

Predśednik Odbora za ljudska prava i slobode dr Halil Duković učestvovaće na konferenciji “Migracije i izbjeglička kriza” koju povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava organizuju Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, Misija OEBS-a u Crnoj Gori i NVO “Građanska alijansa”.

Konferencija će se održati 10. decembra 2015. godine, sa početkom u 10 sati, u EU info centru. 

Na Konferenciji će govoriti: Duško Marković, potpredśednik Vlade Crne Gore, Šućko Baković, zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Nj.E. Mitja Drobnič, šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Nj.E. Janina Hrebičkova, šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Mustafa Server Caylan, predstavnik UNHCR-a u Crnoj Gori i Ivana Jelić, profesorica međunarodnog prava na Univerzitetu Crne Gore i članica Komiteta za ljudska prava UN.

Nakon uvodnih izlaganja Agendom je predviđena diskusija u kojoj i predśednik Odbora za ljudska prava i slobode planira da uzme učešće.

Po završetku Konferencije, agendom je planirana pośeta Centru za azil u Spužu.

U popodnevnim satima biće održana fudbalska utakmica, na kojoj će učestvovati i predśednik Odbora dr Halil Duković, a sredstva prikupljena tokom utakmice biće opredijeljena djeci sa teškoćama u razvoju za hiporehabilitacioni tretman u konjičkom klubu “Budućnost”.

Na samom kraju programa, sa početkom u 20 sati, u EU info centru planirano je Donatorsko veče posvećeno pravima žena, a dio prikupljenih sredstava biće namijenjen snaženju kapaciteta organizacija koje se bave pravima žena.