Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 12. maj 2016. 12:35

Sastanak predśednika i članova Odbora za ljudska prava i slobode sa advokatom Vodačem

Crveni salon - srijeda 18.maj 2016. godine

Predśednik i članovi Odbora za ljudska prava i slobode sastaće se sa Džonom L. Vodačem, advokatom specijalizovanim za prava osoba sa invaliditetom, u srijedu, 18. maja 2016. godine, sa početkom u 11.30 sati u Crvenom salonu Skupštine Crne Gore.

Advokat Vodač će boraviti u Crnoj Gori od 16. do 20. maja 2016. godine, u sklopu Spiker programa pod nazivom „Bez sažaljenja: Američki pokret za građanska prava osoba s invaliditetom“ koji realizuje Centar za antidiskriminaciju „Ekvista“ u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici. Cilj Programa koji obuhvata sastanke sa predstavnicima državnih institucija, aktivistima nevladinih organizacija i predavanja o pravima osoba sa invaliditetom je da se javnost informiše o pravima osoba sa invaliditetom, kao i da se ove osobe ojačaju kako bi se borile za njihova prava.

Advokat Vodač je specijalizovan za Zakon o Amerikancima sa invaliditetom, Akt o rehabilitaciji, federalne zakone koji se odnose na ovu oblast, kao i Konvenciju Ujedinjenih nacija o pravima osoba sa invaliditetom.

Na sastanku sa predstavnicima Odbora za ljudska prava i slobode biće riječi o ljudskim pravima osoba sa invaliditetom, odredbama Zakona o Amerikancima sa invaliditetom i pristupu osobama sa invaliditetom. 

Takođe, advokat Vodač će biti upoznat sa crnogorskim zakonodavnim okvirom u ovoj oblasti i aktivnostima koje Odbor za ljudska prava i slobode, u skladu sa svojom Poslovnikom Skupštine utvrđenom nadležnošću, preduzima na afirmaciji, promociji i zaštiti prava osoba sa invaliditetom.

Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak susreta, a nakon sastanka biće izdato saopštenje za javnost.