Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 29. april 2015. 22:29

Završena zvanična pośeta parlamentu Republike Češke

Sastancima sa ministrom spoljnih poslova Lubomirom Zaoralekom i zamjenikom predśednika Odbora za spoljne poslove, odbranu i bezbjednost Senata Zdenekom Brožom, završena je zvanična pośeta parlamentu Republike Češke zajedničke delegacije Odbora za spoljne poslove zemalja Jugoistočne Evrope Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Zvaničnici Republike Češke poručili su članovima delegacija da snažno podržavaju dalje približavanje naših država Evropskoj uniji i NATO-u i u tom kontekstu istakli da će se 6. i 7. maja 2015.godine održati sastanak političkih direktora ministarstava vanjskih poslova zemalja Višegradske četvorke, kako bi se razgovaralo, između ostalog, na temu proširenja NATO-a.

Takođe, članovima delegacija sugerisano je daevropske integracije značajno doprinose jačanju regionalne i prekogranične saradnje,  promociji dobrosusedskih odnosa i međusobnog poštovanja, kao preduslova za stabilnost i prosperitet, iskazavši spremnost Republike Češke da pruži podršku u svim oblastima u kojima je Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji pomoć potrebna.

Delegaciju Odbora za međunarodne odnose i iseljenike činili su poslanici prof.dr Miodrag Vuković, Žana Filipović i Milan Knežević.