Odštampajte ovu stranicu
utorak, 18. mart 2014. 11:31

Predstavnici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu na zajedničkom sastanku Evropskog parlamenta i nacionalnih parlamenata u Briselu

Sastanak će se održati 19. marta, na temu: „Budući prioriteti u oblasti građanskih sloboda, pravosuđa i unutrašnjih poslova“

Predstavnici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu  učestvovaće 19. marta, u Evropskom parlamentu, na zajedničkom sastanku Evropskog parlamenta i nacionalnih parlamenata na temu: „Budući prioriteti u oblasti građanskih sloboda, pravosuđa i unutrašnjih poslova“.

Domaćini skupa su Odbor za građanske slobode, pravosuđe i unutrašnje poslove Evropskog parlamenta i Odbor za državnu upravu, javni red i pravosuđe Parlamenta Grčke.

Na sastanku će, između ostalog, biti riječi o razvijanju strategije unutrašnje bezbjednosti EU i jačanju policijske saradnje, razvoju oblasti krivičnog prava pod Lisabonskim sporazumom sa fokusom na Kancelariju Evropskog javnog tužilaštva i instrumente sudske saradnje u krivičnim stvarima, razvoju politike EU na polju imigracije i azila, kao i osnovnim pravima građana EU u digitalnom vremenu, i jačanju zaštite podataka i zaštite građana EU protiv masovnog elektronskog nadzora. 

U radu skupa, učestvovaće članovi Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, poslanici, Azra Jasavić i Husnija Šabović.