Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 02. jul 2014. 16:47

Održan sastanak predstavnika Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu sa članovima Radne grupe koja je pripremila Nacrte zakona iz oblasti pravosuđa

Predśednik Odbora Rifat Rastoder i zamjenica predśednika Odbora Snežana Jonica, sastali su se u Ministarstvu pravde, sa članovima Radne grupe koja je učestvovala u izradi Nacrta zakona iz oblasti pravosuđa.

Razmijenjena su mišljenja sa članovima Radne grupe i  poslanici su predložili da se u sklopu Javne rasprave o nacrtima zakona, Nacrt zakona o državnom tužilaštvu, Nacrt zakona o sudovima i Nacrt zakona o sudskom savjetu i pravima i dužnostima sudija, održi śednica Odbora za politički sistem, pravosudje i upravu. Na śednici Odbora bi se otvorila rasprava o navedenim nacrtima zakona i na taj način obezbijedilo da o ovim veoma značajnim zakonskim rješenjima poslanici budu u prilici da  već u ovoj fazi tokom javne rasprave doprinesu kvalitetu konačnih predloga svojim sugestijama i predlozima.

Predlog predśednika Odbora i zamjenice predśednika Odbora je prihvaćen i pozdravljen od strane Radne grupe kao dobra praksa za  dalji rad i saradnju  prilikom izrade novih zakonskih rješenja.