Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 11. decembar 2014. 16:40

Održana 71. śednice Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotreni amandmani na tri predloga zakona

Na danas održanoj 71. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu razmotrio je ukupno 17 amandmana na: Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, Predlog zakona o komunalnoj policiji i Predlog zakona o upravnom postupku.

Na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Odbor je podržao: amandman 2 poslanika Veljka Vasiljevića i Branke Bošnjak, amandman 3 poslanika Almera Kalača, amandman (1) poslanika Azre Jasavić i Srđana Perića i preformulisane amandmane (2) poslanika: Zorana Jelića, Ljerke Dragičević, Sulja Mustafića, Damira Šehovića i Marte Šćepanović. Amandman 1 poslanika Veljka Vasiljevića i Branke Bošnjak, amandman (1) poslanika Gorana Tuponje i Srđana Perića i amandman (1) poslanice Ljerke Dragičević nijesu dobili potrebnu većinu. Poslanik Almer Kalač je odustao od amandmana 2 na ovaj Predlog zakona. Amandmani (7) poslanice Snežane Jonice nijesu razmotreni.

Na Predlog zakona o komunalnoj policiji Odbor je podržao amandman (1) poslanika Slavena Radunovića i amandman (1) poslanika: Marte Šćepanović, Saše Pešića i Zorice Kovačević. Amandman (1) poslanika:  Azre Jasavić i Srđana Perića i amandman (1) poslanika Andrije Popovića nijesu dobili potrebnu većinu.

Na Predlog zakona o upravnom postupku Odbor je podržao amandman (1) poslanika Slavena Radunovića i amandman (1) poslanika: Draginje Vuksanović, Marte Šćepanović i Džavida Šabovića. Potrebnu većinu nijesu dobili: amandman (1) poslanika Azre Jasavić, Srđana Perića i mr Dritana Abazovića i amandman (1) poslanika Danijele Marković i Nevena Gošovića. Amandman (1) poslanika Marte Šćepanović i Zorice Kovačević povučen je iz procedure.