Odštampajte ovu stranicu
petak, 31. jul 2015. 12:19

Održana 100. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotreno 13 amandmana i Predlog odluke

Na danas održanoj 100. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu razmotrio je 8 amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru. Potrebnu većinu dobili su: Amandman 2 poslanika Rešada Sijarića; Amandman (1) poslanika Draginje Vuksanović i Džavida Šabovića i Amandman 4 poslanice Snežane Jonice. Amandman 1 poslanika Rešada Sijarića nije dobio potrebnu većinu, kao ni  Amandmani 1, 2, 3 i 5 poslanice Snežane Jonice.

Odbor se nije izjasnio o Amandmanu (1) poslanice Ljerke Dragičević i Amandmanu (1) poslanika Ginci Nimanbegua iz razloga odsustva podnosilaca amandmana.

Odbor je, takođe razmotrio i 3 amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku. Amandmani (3) poslanika Azre Jasavić i Srđana Perića nijesu dobili potrebnu većinu. Odbor se nije izjasnio o Amandmanu (1) poslanika Nevena Gošovića i Amandmanu (1) poslanika Draginje Vuksanović i Džavida Šabovića iz razloga odsustva podnosioca amandmana.

Na današnjoj śednici, Odbor je razmotrio i Predlog odluke o obrazovanju odbora za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za izgrađivanje povjerenja u izborni proces, koji je Skupštini Crne Gore podnijela poslanica Draginja Vuksanović, kao i Amandmane (2) poslanika Milutina Đukanovića i Emila Labudovića na Predlog odluke.

Nakon izjašnjavanja, Odbor je jednoglasno podržao podneseni Predlog odluke, dok Amandmani (2) poslanika Milutina Đukanovića i Emila Labudovića nijesu dobili potrebnu većinu na Odboru.