Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 19. maj 2016. 15:45

Sastanak predstavnika Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i predstavnika Javnog servisa sa ekspertima za oblast slobode medija

Crveni salon, 24. maj 2016. godine

Predstavnici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i predstavnici RTCG sastaće se sa nezavisnim ekspertima iz oblasti slobode medija, Džeremijem Mekbrajdom i Stivom Krošouom.

Sastanak se organizuje u okviru nezavisne ekspertske misije za reviziju medijskih sloboda koju sprovodi Evropska komisija, u okviru koje će se vršiti procjena rada državnih organa i institucija zaduženih za ovu oblast, u cilju obezbjeđenja sveobuhvatnog pregleda stanja u oblasti slobode medija u Crnoj Gori.

Na sastanku će biti riječi o kontroli Skupštine nad Javnim servisom.

Sastanak će se održati 24. maja 2016. godine, u terminu od 14.00 do 15.30 časova u prostorijama Skupštine Crne Gore - Crveni salon.

Ispred Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, sastanku će prisustvovati predsjednik Odbora, Rifat Rastoder i članice Odbora, Marta Šćepanović i Danijela Marković.

Imajući u vidu činjenicu da je riječ o ekspertskoj misiji, nije predviđeno prisustvo medija planiranim sastancima u okviru pomenute misije. Nakon sastanka biće objavljeno saopštenje za javnost.