Odštampajte ovu stranicu
utorak, 03. mart 2015. 09:53

Predstavnice Odbora za rodnu ravnopravnost – Žana Filipović, prof.dr Jelisava Kalezić i doc.dr Branka Bošnjak na Konferenciji parlamentarki Jugoistočne Evrope

Tema – „Ravnopravne i osnažene – zajedno smo jače“

Članice Odbora za rodnu ravnopravnost – Žana Filipović, prof.dr Jelisava Kalezić i prof.dr Branka Bošnjak učestvuju u radu Konferencije parlamentarki Jugoistočne Evrope „Ravnoprave i osnažene – zajedno smo jače“.

Dvodnevnu konferenciju koja se održava u Beogradu, organizovali su Ženska parlamentarna mreža Narodne skupštine Srbije i Misija OEBS-a u Srbiji, uz podršku Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Konferenciju je otvorila predśednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković.

U okviru panel rasprava diskutuje se na teme – jačanje uticaja žena u parlamentarnim političkim partijama, uticaj međupartijske saradnje poslanica na procese i politike koje promovišu ekonomsko osnaživanje žena, jačanje uticaja žena u parlamentarnim političkim partijama i implementaciji Istanbulske konvencije.

Na kraju rada Konferencije potpisaće se Memorandum o sradnji u kojem će parlamentarke definisati način međusobne saradnje.

Konferencija je okupila poslanike/ce, predstavnike/ce izvršne vlasti, nevladinih organizacija, nezavisne eksperte.