Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 04. mart 2015. 15:10

Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, održaće četvrto zasijedanje „Ženskog parlamenta“

Petak 6. marta 2015. godine, sa početkom u 11 sati.

Tom prilikom članovi/ice Vlade Crne Gore, odgovaraće na pitanja predstavnica ženskih asocijacija parlamentarnih partija i civilnog društva.

„Ženski parlament“ se održava, uoči Međunarodnog dana žena, u cilju promovisanja ženskih ljudskih prava u Crnoj Gori i potrebe za većim učešćem žena u političkom i javnom životu, kako bi se putem dijaloga između Skupštine, Vlade i civilnog društva dobio pregled stanja u domenu rodne ravnopravnosti i identifikovale oblasti u kojima je neophodno uložiti dodatne napore, radi postizanja značajnijih rezultata.

Povodom održavanja četvrtog Ženskog parlamenta, u holu Skupštine Crne Gore, sa početkom u 10:45h, biće održana izložba radova mlade crnogorske umjetnice Katarine Zlajić.

Predstavnici medija ulaze u Skupštinu Crne Gore korišćenjem godišnje akreditacione kartice, uz lični identifikacioni dokument. Mediji koji nemaju godišnju akreditaciju, treba da od Odjeljenja za odnose sa javnošću Skupštine pravovremeno zatraže izdavanje dnevne akreditacije: fax 020 404 518, e-mail: press@skupstina.me