Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 07. mart 2016. 12:30

Peto zasijedanje „Ženskog parlamenta“

Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, održaće peto zasijedanje „Ženskog parlamenta“, u utorak 8. marta 2016. godine, sa početkom u 11 sati.

Tom prilikom predstavnici/e Vlade Crne Gore, odgovaraće na pitanja predstavnica ženskih asocijacija parlamentarnih partija i civilnog društva.

„Ženski parlament“ se održava povodom Međunarodnog dana žena, u cilju promovisanja ženskih ljudskih prava u Crnoj Gori i potrebe za većim učešćem žena u političkom i javnom životu, kako bi se putem dijaloga između Skupštine, Vlade i civilnog društva dobio pregled stanja u domenu rodne ravnopravnosti i identifikovale oblasti u kojima je neophodno uložiti dodatne napore, radi postizanja značajnijih rezultata.

Zasijedanju će prethoditi izložba rukotvorina članica NVO “Udruženje žena Ostros” i NVO “Bona Fide”, Pljevlja,  čije je otvaranje zakazano za 10.45 sati, u holu Skupštine Crne Gore.

Predstavnici medija ulaze u Skupštinu Crne Gore korišćenjem godišnje akreditacione kartice, uz lični identifikacioni dokument. Mediji koji nemaju godišnju akreditaciju, treba od Odjeljenja za odnose sa javnošću Skupštine pravovremeno da zatraže izdavanje dnevne akreditacije: fax 020 404 518, e-mail: press@skupstina.me