Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 07. april 2016. 08:54

Odbor za rodnu ravnopravnost, Centar za romske inicijative i IPA Sekcija Crne Gore organizuju Regionalnu konferenciju

8. april –Tema “Suzbijanje dječjih prisilnih, ugovorenih brakova u zajednici Roma i Egipćana”

Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, u saradnji sa Centrom za romske inicijative, Nikšić i IPA Sekcijom Crne Gore, organizuje Regionalnu konferenciju na temu „Suzbijanje dječjih, prisilnih, ugovorenih brakova u zajednici Roma i Egipćana“. Konferencija će se održati 8. aprila (petak) u zgradi Skupštine Crne Gore – Plava sala, sa početkom u 9 sati.

Na otvaranju govoriće: Nada Drobnjak, predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost, Fana Delija, izvršna koordinatorka Centra za romske inicijative - Nikšić, Vojislav Dragović, predśednik Međunarodne policijske asocijacije - IPA Sekcija Crne Gore, Margaret Ann Uyehara, ambasadorka SAD-a u Podgorici,dr Suad Numanović, ministar za ljudska i manjinska prava, Zorica Kovačević, ministarka rada i socijalnog staranja, Jadranka Miličević, predstavnica CARE International-BiH.

Konferenciji će prisustvovati: predstavnici/ce nevladinog sektora iz Crne Gore, Srbije, BiH, Hrvatske, Kosova i Makedonije, kao i predstavnici/e ministarstava, pravosuđa, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, Ambasade SAD u Podgorici i međunarodnih organizacija.

Konferencija se organizuje u okviru projekta „Regionalna saradnja u suzbijanju dječjih, prisilnih, ugovorenih brakova u zajednici Roma i Egipćana“, koji sprovodi Centar za romske inicijative, Nikšić u saradnji sa IPA Sekcijom Crne Gore, uz finansijsku podršku Ambasade SAD u Podgorici.

Održavanjem Regionalne konferencije, 8. aprila, obilježiće se Međunarodni dan Roma.

pdfAgenda