Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 04. decembar 2014. 13:31

Održana 36. śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Odbor razmotrio Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2015. godinu

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, na današnjoj śednici, razmotrio je i podržao Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2015. godinu, u dijelu koji se odnosi na potrošačke jedinice: Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.
Uvodne napomene o Predlogu zakona o budžetu za 2015. godinu dao je Nikola Vukićević, generalni direktor Direktorata za budžet u Ministarstvu finansija, uz poseban osvrt na projekciju sredstava za oblasti koje ovaj Odbor prati shodno svojoj nadležnosti.
Predstavnici Ministarstava poljoprivrede i ruralnog razvoja i Ministarstva održivog razvoja i turizma, kao resornih, detaljno su obrazložili ključne programe i projekte za čiju realizaciju su predviđena odgovarajuća sredstva. Predstavnici resornih ministarstava su iskazali uvažavanje realnosti koja je uslovila predloženi obim budžeta, kao i očekivanja da će se projektovani programski budžeti ovih ministarstava realizovati u datom okviru.
U raspravi je generalno iskazana briga u vezi sa javnim dugom i njegovim mogućim refinansiranjem, kako ne bi prešao nivo projektovanog procenta bruto domaćeg proizvoda do 2018. godine.