Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 14. novembar 2013. 13:51

Održana 24. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Obilježen svjetski dan borbe protiv šećerne bolesti

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore je današnju 24. śednicu, posvetio obilježavanju svjetskog dana borbe protiv šećerne bolesti.

Śednici su pored članova Odbora prisustvovali i imali izlaganje dr Sreten Kavarić, direktor Interne klinike Kliničkog centra Crne Gore i dr Dragan Likić, rukovodilac registra šećerne bolesti u Institutu za javno zdravlje.

Više od stotinu, poslanika i službenika Skupštine Crne Gore, je danas u zgradi Skupštine Crne Gore kontrolisalo šećer u krvi. Kontrolu je obavila ekipa iz Kliničkog centra Crne Gore, a oko 90% ispitanika ima uredan nalaz.

Istaknuto je da javnost mora biti svjesna potrebe za ranim prepoznavanjem dijabetesa i kako ga spriječiti. U Crnoj Gori postoje osobe koje boluju od šećerne bolesti a da to ne znaju i taj broj se kreće - oko 15 hiljada ljudi.

Na današnjoj śednici je dogovoreno, da se hitno zakaže śednica koja će biti posvećena štrajku invalida rada iz Bijelog Polja, a na koju će će biti pozvan ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković, kao i predstavnici invalida koji štrajkuju.